Hur kärleksspråket förändrades: från ode till SMS

Innehåll

Att älska smygande är svårt. Du måste prata om dina känslor. Det var dock inte alltid möjligt att älska öppet. Och allt som förblev kär, som levde tusentals år före oss, var att skriva brev. Vad var kärlekens språk och vad blev det av det??

Det första meddelandet från Babylon

Naturligtvis fanns det stenmålningar och meddelanden. Och troligtvis nådde information om dem moderna arkeologer, men vi vill berätta om ett rörande, fullt av empati och kärleksmeddelande inskrivet på plattorna år 2200 f.Kr. av en kärleksfull babylonier: ”Må Marduks sol ge dig evigt liv. Jag skulle vilja veta om du har god hälsa … Jag önskar att du ska leva länge på grund av min kärlek till dig. ”.

En ödmjuk älskare kan inte andas på sin älskade, längtar efter ett möte med henne bara för att försäkra sig om hennes hälsa. Varje ledig minut tänker han på henne, och energin i hans känslor förlänger hennes liv..

Birch bark note

Inte bara herrar skrev utan också unga damer. En kärleksanteckning med ganska dramatiskt innehåll hittades på ett björkbarkbrev. Den förolämpade flickan, som saknar sin älskare, skriver till honom med hån och utmaning: ”Kanske missnöjer jag dig? Förmodligen, om jag var tilltalande för dig, skulle du gömma dig för mänskliga ögon springa till mig. ”.

Det kan ses att killen inte lever upp till sina förväntningar, hon var trött på att träffa honom och med sitt brev provocerar han till en ärlig och modig handling som kommer att sätta alla poäng i deras förhållande viagra priser.

Korrespondens mellan makar

Brev tog sedan lång tid, men det här var det enda tillfället att få ett meddelande från en älskad, så de väntade otåligt på ett svar, och de skrev själva otroligt mycket papper och försökte förmedla med hjälp av bläckbokstäver all deras längtan, kärlek, passion och omsorg för en älskad och kär person.

Från ett brev skrivet 1575 av en man till sin darrande fru: ”Min älskade Clara! Skriv till mig om din hälsa när du lever. Vidare, min kära fru, jag skickade dig alla slags fåglar, jag skickade en trast, du kan hålla den vid liv; skickade också två vituter. Han skickade också gurkor och skickade tusenskönor och skickade ringblommor. Också, min kära fru, jag skickade dig muskotpäron, plocka dem mogna och torka dem; ta hand om dig själv, mer än hopp, du kommer inte att äta någonting, annars blir du sjuk ”.

Före oss är bara ett exempel på en värdig make som bara bryr sig om välbefinnandet i sin andra hälft. Han skickar inte bara nyheterna att han lever och har det bra, utan skickar också hemgåvor och varnar makan för att övervaka hennes hälsa. Brevtexten är lite torr, inte alls fylld av känslorna, men i den kan du känna respekt för din hjärtadame.

Men kvinnor var mer öppna för sin otålighet med den långa separationen.

”Herre, ge din barmhärtighet, min älskade och kära herre, att snabbt komma hem med god hälsa och låt mig, Herre, se din barmhärtighet, älskade och kära herre över min själ, i den goda hälsan och lycka, där många lyckliga år vi kommer att leva av den himmelska och jordiska nådens nåd ”.

© All Right Reserved